Ce nu trebuie sa lipseasca pentru un gratar perfect

Atunci cand faci un gratar, exista cateva lucruri esentiale de care trebuie sa tii cont pentru a obține un rezultat delicios și sigur:

In primul rand ai nevoie de un gratar care sa fie realizat din materiale de calitate, potrivit si adecvant pentru numarul de persoane pentru care pregatesti gratarul.

Pentru un gust placut al carnurilor si legumelor pe care le vei pregati, gratarul trebuie sa fie curatat si intretinut pentru a evita lipirea alimentelor sau alte probleme de igienca care pot aparea cu timpul daca nu a fost curatat.

Inainte de fiecare gratar curatati gratarul cu o ceapa alba sau rosie sau cu o bucata de sunca/slana.

Ai nevoie de carbune sau lemne de foc sau daca faci la tara un gratar de clasicul cocean de porumb care da un gust unic , daca ai un gratar electric sau pe gaz atunci ai nevoie doar ca butelia sa fie incarcatat si gazul sau lumina sa nu se intrerupa:)

Alege carnea sau legumele pe care doresti sa le pui pe gratar, totul depinde de preferintele tale culinare.

Pentru un gust si mai placut vei avea nevoie de condimente si mirodenii care pot face diferenta intre un gratar obisnuit si unul delicios si plina de savoare.

Poti adauga dupa gust si preferinte sare, piper si alte mirodenii pentru a imbunatati gustul alimentelor preparate la gratar.

Un termometru pentru verificarea carnii (de pe gratar sau din cuptor) este o unealta de bucatarie conceputa pentru a masura temperatura din interiorul produselor gatite pentru a ne asigura ca ele sunt gatite corect și in siguranța pentru a fi consumata.

Are o sonda de masurate a temperaturi din inox si ecran cu afisal led, sonda se va introduce in partea cea mai joasa a carnii si se astepta pana cand temperatura masurata este afisata pe ecran, temperatura afisata trebuie sa fie de minim  63°C pentru a fi considerata sigura pentru consum.

Acest termometru este foarte util atunci cand gatesti carne si este greu sa tragi concluzia ca preparatul este gata.

Manușile de gratar sunt concepute pentru a proteja mainile impotriva caldurii și flacarilor in timpul gatitului pe gratar. 

Acestea sunt, in general, fabricate din materiale rezistente la caldura, manusile le poti folosi cand scoti un preparat de la cuptor sau cand ei oala de pe foc, platouri fierbinti etc

O caserola termos este un produse de bucatarie ce pastreaza temperatura alimentelor calde sau reci pentru o perioada de timp mai lunga. Aceasta poate fi utila in timpul gatitului pe gratar pentru a pastra alimentele gatite la temperatura potrivita și pentru a le pastra proaspete pana la servire.

In timpul gatitului pe gratar, o caserola termos poate fi utilizata pentru a pastra alimentele gatite,cum ar fi cartofii copți, legumele sau carnea gatita la o temperatura calda pana la servirea lor.

O caserola termos poate fi utilizata pentru a pastra bauturile reci daca modelul este conceput pentru acest lucru.

In plus,o caserola termos poate fi utila și pentru transportul alimentelor dintr-un loc in altul.

 

Comentarii

Articole similare

Cum alegem un set pentru condimente
Cum alegem un set pentru condimente
Organizatoarele pentru depozitarea diverselor condimente sunt recipiente mici care sunt utilizate pentru a pastra a pe termen lung diferite mirodenii pe care apoi le folosim cu ușurința in timpul...
Idei de cadouri pentru tata
Idei de cadouri pentru tata
Daca cumpararea unui cadou pentru mama ta este de cele mai multe ori destul de complicat dar alegerea unui cadou pentru tata este de 2 ori mai complicata. Suntem siguri ca v-ati intalnit deja cu...