https://www.blusmart.ro/catalog/pentru-copii-30
Descopera secretele tigaii perfecte

Tigaia este una dintre cele mai importante si folosite ustensile de bucatarie. Nu are importanta daca esti un maestru in bucatarie sau doar iți place sa gatești din cand in cand ori gatesti constant, alegerea corecta a unei tigai poate face diferența in prepararea mancarurilor delicioase pe care vrei sa le pregatesti pentru tine si familia tau sau atunci cand ai invitati.

Materiale din care se realizeaza tigaiele:

Oțel inoxidabil, care este un un material care rezista, face fata la coroziune și este ușor de curațat. Tigaiele fabricate din oțel inoxidabil distribuie uniform caldura și au capacitatea de a rezista la temperaturi ridicate, ceea ce le face ideale pentru prajire, sotare sau fierbere.

Tigaia din fonta: fonta este un material durabil, cunoscut pentru capacitatea sa excelenta de a reține și distribui uniform caldura.Tigaiele realizate din fonta au nevoie de o intreținere speciala, pentru a evita ruginirea, vezi mai jos cum sa pregatesti si sa intretii corect o tigaie sau un produs realizat din fonta pura sau emailata:

Inainte de prima utilizare, spalati tigaia cu apa calda si detergent de vase, clatiti si uscati apoi.Folositi ustensile de bucatarie din plastic sau lemn/bambus pentru a proteja suprafata.In cazul in care resturile de alimente ramase sunt greu de indeptat lasati tigaia la inmuiat inainte de curatare

Tigai din Aluminiu: Conductivitate termica excelenta, aluminiul este un bun conductor termic cea ce face ca tigaia sa se incalzeasca rapid si uniform.

Aluminiul este un material usor si tigaile fabricate din acest material sunt mai usor de manevrat in timpul gatitului.

In general, tigaile din aluminiu necesita un strat protector pentru a evita reactiile chimice cu alimentele acide (cum sunt roșiile sau lamaile)acest model de tigai au un strat non-aderent sau sunt acoperite cu un strat de email sau ceramica, care protejează suprafata de aluminiu și faciliteaza gatitul fara a lipi mancarea.

Tigaile antiaderente realizate dintr-un strat subțire de material, cum ar fi teflonul, care previne lipirea alimentelor și gatirea cu doar putin ulei sau fara grasime.

Cum se folosesc tigaiele?

Pentru a te bucura la maxim de tigaia ta, este important sa urmezi cateva sfaturi de utilizare:

Incalzește tigaia inainte de adaugarea ingredientelor, pentru a asigura o distribuție uniforma a caldurii.

Utilizeaza ustensile din silicon sau lemn pentru a evita zgarierea suprafeței antiaderente sau a altor materiale sensibile.Pentru a prelungi durata lor de viata nu folosi ustensile care pot zgaria suprafata.

Evita supraincalzirea tigaii și folosește-o la temperaturile recomandate de producator.

Curața tigaia cu grija, utilizand detergenți blanzi și evitand folosirea bureților sau a altor obiecte abrazive care pot deteriora suprafața.

Informații relevante despre tigai:

Unele tigai pot fi utilizate și in cuptor, verifica specificațiile producatorului inainte de a le introduce in cuptor

Tigaile pot sau nu avea capac din sticla sau orice alt material, in functie de model.Au diferite diameter de la 12 cm pana la 40 cm poate chiar si mai mult.Dar o tigaie de uz personal trebuie sa aiba un diametru de 26-30 cm.Totul in functie de necesitatile celor care le folosesc.

Cand alegi o tigaie, asigura-te ca are un maner izolat termic, care sa ofere confort și siguranța in timpul folosirii.

Exista mai multe tipuri de tigai: cele pentru special pentru clatite,tigai duble sau grill, wok sau universale.

Tigaile ceramice sunt o alternativa mai ecologica și mai sanatoasa, deoarece nu conțin substanțe toxice precum teflonul.

Tigaile sunt utilizate in diverse contexte culinare, de la gatitul acasa la restaurante profesionale.

O tigaie de calitate inseamna preparate delicioase și o experiența culinara placuta in bucatarie!

Comentarii