Bucataria este probabil una dintre cele mai aglomerate zone din casa ta iar organizarea si depozitarea obiectelor poate fi o adevarata provocare.
Cu toate acestea, o bucatarie practica este esențiala pentru eficientizarea procesului de gatit.
In acest articol, va oferim cateva sfaturi utile pentru depozitarea si stocarea obiectelor din bucatarie.
Organizarea dulapurilor si sertarelor
Prima regula in organizarea bucatariei este sa gasiți un loc pentru fiecare obiect in parte.
Incepeți prin organizarea a dulapurilor si sertarelor, imparțindu-le pe categorii de produse pentru a putea accesa cu ușurința obiectele necesare atunci cand aveti nevoie sa le folositi.
De exemplu, puteți organiza un sertar pentru tacamuri, unul pentru ustensile de bucatarie, iar dulapurile pentru vase, tigai și alte obiecte mari.
Cutii pentru depozitarea alimentelor
Pentru a prelungi durata de viața a alimentelor și pentru a le depozita in mod eficient, puteți utiliza cutii din plastic pentru depozitare.
Acestea va vor ajuta sa vedeți ce alimente aveți la indemana și sa le pastrați mai organizate.
De asemenea, pot fi etichetate pentru a va ajuta sa le identificați rapid, puteti nota chiar și data expirarii pe cutii.
Utilizarea spațiului de pe ușile dulapurilor
Multe dulapuri au spațiu gol pe uși, care pot fi utilizate pentru a depozita ustensile mici, cum ar fi linguri, spatula, foi de aluminiu, hartie de copt sau altele.
Acestea sunt ușor accesibile și va ajuta sa economisiți spațiu in sertare și dulapuri, orice spatiu care este gol trebuie folosit la maxim.
Seturi si recipiente pentru depozitarea condimentelor si mirodeniilor, care te vor ajuta sa numai tii imprastiate prin toate sertarele diverse pungulite,plicuri cu condimentele preferate.
Recipientele pentru condimente sunt utilizate pentru stocarea diverselor mirodenii
Sunt realizate din sticla, plastic sau ceramica si pot fi disponibile intr-o varietate de forme,dimensiuni, modele.
Iata cateva dintre cele mai comune tipuri de recipiente pentru condimente:
Cele cu capac cu gauri care sunt si cele mai comune si care sunt realizate sa permita distribuirea cat mai precisa a condimentelor, cum ar fi:sarea, piperul, scortisoara, ghimbirul, etc.
Recipientele care au capac glisant, sunt similare ca cele prezentate mai sus, dar in loc sa aiba gauri, acestea au o deschidere mica prin care se poate controla cantitatea de condimente care va fi folosita la preparea mancaurilor.
Sau cele pentru mirodenii intregi, cum ar fi:cuișoarele, boabele de piper sau semințele de chimen. Acestea pot fi macinate inainte de utilizare, pentru a obține un maximum de aroma.
Recipientele cu capac ermetic, pastreaza condimentele proaspete si le proteja de umezeala și de lumina excesiva.
Menținerea totala a curațeniei
Nu este suficient sa organizați și sa depozitați obiectele din bucatarie, trebuie sa va asigurați ca mențineți in acelasi timp si curațenia.
In timpul gatitului, alimentele se pot impraștia, lichidele pot fi varsate, iar bucataria poate deveni foarte murdara in cel mai scurt timp posibil.
Asigurați-va ca curațați rapid suprafețele și ustensilele dupa ce ați terminat de gatit și ca veti face curațenia in mod regulat.
Comentarii